Kayalı Kasabası Kepez Ortaokulu

01.01.1970 2227

Okulumuzla ilgili arşiv çalışmaları ve köy yaşlıları ile görüşüldüğünde yörede ilk önceleri gezici öğretmenler daha sonra eğitmenler ile Eğitim – Öğretim yapıldığı bilgilerine ulaşılmıştır. İlk diplomayı 14.05.1970 tarihinde 15.03.1955 doğumlu 31 okul numarasıyla Pakize TETİK 'İYİ' derece ile almıştır.

Okul binası ilk önceleri köyün içinde yapılmıştır. Sonrasında bu bina yıkılmış yerine 2 derslikli yeni bir bina yapılmıştır.

1997 yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılması ile öğrenciler Kayalı Kasabası merkezinde bulunan Kayalı İlköğretim Okulu'na taşınmıştır. Daha sonra 2006-2007 öğretim yılında 15 derslikli, laboratuvar, çok amaçlı salon vb. odaları ihtiva eden şu anki okul eğitim öğretime açılmıştır. Nurettin ÇELEPKOLU' nun kurucu müdürlüğünü yaptığı okulun adı Kayalı Kasabası Kepez İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. 2006-2007 Öğretim yılının 1.yarısında Ücretli Öğretmenlerle Eğitim – Öğretime başlayan okul sonraki süreçte kadrosunu oluşturmuştur.

Konya ili Karapınar ilçesi' ni Konya - Aksaray yoluna bağlayan Besci Yolu'nun 30.km sinde yer alan okulumuz Kayalı Kasabası' na 25, Karapınar İlçesine 30 km uzaklıktadır.

Okulumuz gündüzlü olup Taşıma merkezi bir okuldur Kayalı Kasabasına bağlı Derekumca, Lokman, Kokarkuyu ve Yeniyayla, Karapınar'a bağlı Yazamca olmak üzere 5 ayrı yerleşim yerinden öğrenciler okulumuza taşımalı olarak gelmektedir.

2015 yılında Okul Müdürü olarak Osman GÜNDÜZ göreve başlamış ve halen görev yapmaktadır. Okul Müdür Yardımcılığını ise görevlendirme olarak Metin ALTUNIŞIK yapmaktadır.

19-11-2017